Πώς να απαλλαγείτε από την ακαταστασία – Βήματα για να κάνετε το σπίτι σας χωρίς ακαταστασία

Ένα ακατάστατο σπίτι δεν είναι φιλόξενο για κανέναν, και φυσικά, δεν κάνει ένα καλό σπίτι. Εάν είστε ένας από τους πολλούς που παλεύουν και κατακλύζονται από την ακαταστασία στο σπίτι και δεν ξέρετε καν από πού να ξεκινήσετε, η εκμάθηση αυτών των λίγων συμβουλών για το πώς να απαλλαγείτε από την ακαταστασία μπορεί να είναι μια καλή αρχή.

Φυσικά, το να μπορείς να χαλαρώνεις, να αναπνέεις, να ζεις άνετα και να απολαμβάνεις τη θετική ενέργεια που ρέει γύρω από το σπίτι ξεκινά από το να έχεις ένα σπίτι καθαρό και χωρίς ακαταστασία. Αν θέλετε να το απολαύσετε αυτή τη στιγμή, πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε να μαθαίνετε μερικές συμβουλές για το πώς να απαλλαγείτε από την ακαταστασία.

– Προγραμματίστε μια ώρα για την εργασία αποσυμπίεσης. Εάν κατακλύζεστε από τόση ακαταστασία που καταλήγετε να μπερδεύεστε για το πώς να ξεκινήσετε, προγραμματίστε ένα Σαββατοκύριακο για να κάνετε την εργασία. Έτσι δεν θα το αφήσεις ημιτελές και θα σε βγάλεις από την απογοήτευση που δεν μπορείς να βάλεις τα πάντα στη θέση τους και σε τάξη αμέσως.

– Ξεκινήστε από μικρούς χώρους ή χώρους. Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, ξεκινήστε από μικρές περιοχές του σπιτιού. Μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε πρώτα με την ντουλάπα σας ή το γραφείο του σπιτιού σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε σε μεγαλύτερους χώρους όπως η κουζίνα ή το σαλόνι. Αν αρχίσετε να αδειάζετε τις ντουλάπες και τα συρτάρια σας, μπορείτε επίσης να αφήσετε περισσότερο χώρο για άλλα αντικείμενα, ξεφορτωθείτε εκείνα τα παλιά πράγματα που δεν χρειάζεστε ή δεν χρησιμοποιείτε πια.

– Ταξινομήστε τα πράγματά σας ανάλογα με τη σημασία και τη χρήση τους. Εάν δεν χρησιμοποιούνται πλέον ή δεν εξυπηρετούν ήδη το σκοπό τους, τότε αφήστε το. Δωρίστε ή πουλήστε τα. Βάλτε πίσω μόνο εκείνα τα πράγματα που είναι σημαντικά και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται. Εάν δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει για ένα χρόνο, τότε δωρίστε τα ή πουλήστε τα σε άτομα που θα το χρησιμοποιήσουν ακόμα σωστά. Ένα πράγμα που θα σας βοηθήσει στο πώς να απαλλαγείτε από την ακαταστασία ειδικά στην ντουλάπα σας είναι να απαλλαγείτε από ένα ή δύο ρούχα για κάθε καινούργιο που φέρνετε μέσα.

– Επιβραβεύστε τον εαυτό σας. Μετά το μεγάλο σας επίτευγμα να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από την ακαταστασία, επιβραβεύστε τον εαυτό σας σε κάτι που θέλετε. Χαρίστε στον εαυτό σας μια μπάλα παγωτό ή ένα καλό μασάζ – αλλά ίσως θέλετε να μείνετε μακριά από τα ψώνια. Φυσικά, πρέπει να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το να φέρετε περισσότερα αντικείμε μασαζ κατ οικον  να στο σπίτι εκτός φυσικά αν είναι πραγματικά απαραίτητο.

– Διατηρήστε ένα σπίτι χωρίς ακαταστασία. Μια συμβουλή που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα σπίτι χωρίς ακαταστασία είναι να κάνετε λίγη ακαταστασία καθημερινά. Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να επιστρέψετε τα πράγματα στη σωστή τους θέση, στοιβάστε βιβλία, ομαδοποιήστε τα μολύβια και τα μπαλάκια σας στο γραφείο σας, βάλτε τα ταχυδρομεία σε ένα κουτί και βάλτε τα ρούχα στο χώρο του πλυντηρίου. Κάνοντας αυτό κάθε μέρα, μπορείτε να αποτρέψετε τη συσσώρευση τόσων πολλών πραγμάτων σε λάθος μέρος που οδηγεί σε ακαταστασία.

Το να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από την ακαταστασία είναι πράγματι ένα πρώτο βήμα για να ζήσετε μια άνετη ζωή στο σπίτι, οπότε ξεκινήστε τώρα. Οραματιστείτε αυτό το καθαρό, καλά οργανωμένο και ευρύχωρο σπίτι που πάντα θέλατε και ξεκινήστε επίσης να αναλαμβάνετε δράση.