Τι να κάνετε όταν το παιδί σας χρειάζεται λογοθεραπεία

Όταν το παιδί σας αντιμετωπίζει προβλήματα με την ομιλία, μπορεί να αισθάνεστε αδιάφοροι για το τι να κάνετε για να βοηθήσετε. Η σωστή ομιλία είναι ένα πρόβλημα που έχουν πολλά παιδιά και συχνά ανιχνεύεται στην ηλικία των τριών ή τεσσάρων ετών. Εάν το παιδί σας δυσκολεύεται να πει ορισμένα γράμματα, όπως “s” ή “r”, ίσως να θέλετε να του ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Μάθετε τι να κάνετε εάν το παιδί σας χρειάζεται λογοθεραπεία.

Πάρτε τα σε έναν ειδικό

Ένας γιατρός αυτιών, μύτης και λαιμού θα πρέπει να είναι ο πρώτος ειδικός που θα δείτε όταν νομίζετε ότι το παιδί σας έχει προβλήματα ομιλίας. Αυτός ο τύπος γιατρού θα βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν σωματικά ελαττώματα, όπως μια διευρυμένη γλώσσα, πρησμένος λαιμός ή προβλήματα με το σχήμα του στόματος ή των ούλων.

Αναζητήστε έναν θεραπευτή

Η λογοθεραπεία είναι ευεργετική για τα μικρά παιδιά. Οι θεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση χρησιμοποιώντας τα λόγια τους. Ένας θεραπευτής χρησιμοποιεί ειδικά εργαλεία όπως κάρτες υπόδειξης και ασκήσεις στόματος για να βοηθήσει. Βεβαιωθείτε ότι επισκέπτονται έναν θεραπευτή μία φορά την εβδομάδα για αρκετούς μήνες ή χρόνια καθώς μαθαίνουν να βελτιώνουν την επικοινωνία τους.

Λογοθεραπεία στο σχολείο

Τα σχολεία συχνά προσφέρουν ειδικές κλειδαρασ αγια βαρβαρα τάξεις που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους μαθητές που αγωνίζονται να προφέρουν καλύτερα φράσεις. Η εργασία σε ομάδες μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για τον μαθητή σας να εξασκηθεί στην επικοινωνία με καλύτερη σαφήνεια. Οι συνεδρίες μπορεί να διαρκέσουν μισή ώρα ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο σοβαρό είναι το εμπόδιο του παιδιού σας. Εάν επιλέξετε να το κάνετε αυτό εκτός από τη χρήση ενός θεραπευτή, βεβαιωθείτε ότι ο επαγγελματίας γνωρίζει ποιες μεθόδους μάθησης χρησιμοποιούνται, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει παρόμοιες μεθόδους.

Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Το να βοηθάτε το παιδί σας στο σπίτι είναι το κλειδί για την επιτυχία του. Πρώτα απ ‘όλα, ειδοποιήστε τυχόν άλλα παιδιά στο σπίτι για το θέμα. Εξηγήστε τους ότι δεν πρέπει να πειράζουν, να κοροϊδεύουν, να μιμούνται ή να βασανίζουν τον αδερφό τους λόγω του κωλύματος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ειδικά εργαλεία που σας έχει δώσει ο θεραπευτής σας για να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει πώς να προφέρει προτάσεις και μεμονωμένους ήχους. Οι κάρτες με σύνθημα, τα βίντεο που ακολουθούν και οι κασέτες είναι απαραίτητα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Πολλά μικρά παιδιά αντιμετωπίζουν αυτό το είδος πρόκλησης κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται να υποφέρεις ως γονιός. Μπορεί να χρειαστούν πολλοί μήνες ή χρόνια, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα πρέπει να δείτε επιτυχία με τη λογοθεραπεία. Μιλήστε με έναν ειδικό που μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν εξαιρετικό θεραπευτή. Τα αποτελέσματα θα οδηγήσουν σε ένα παιδί με αυτοπεποίθηση και ευτυχία.